13 EKİM DÜNYA AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI GÜNÜ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından 1989 yılında alınan karar sonrası her yılın 13 Ekim günü “Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda her 13 Ekim’de, dünya çapındaki insanların ve toplulukların afetlere maruz kalma durumlarını azaltmaları ve karşılaştıkları riskleri önlemenin önemi konusunda farkındalık yaratılması amaçlanmaktadır.

Bu gün kapsamında Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu’nda yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Düzenlenen tatbikata, Pazar Orman İşletme Müdürü Mehmet KANAL ile kurumumuzda bulunan öğrenci ve personel katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ilgili birimleri koordinesinde gerçekleştirilen tatbikatta itfaiye ekipleri görev aldı.

Tatbikatta öğrenciler okul binasını hızlıca tahliye ederek, okul görevlileri tarafından izdihama yer vermeyecek şekilde bina dışındaki 'Toplanma Alanı'nda toplandı. Daha sonra öğrenci ve öğretmenler okul bahçesinde yangın söndürme konusunda uygulamalı olarak eğitim aldı.

23.10.2023 109

23-10-202323-10-202323-10-202323-10-2023